Dette er hvorfor god SEO er viktig

Dette er hvorfor god SEO er viktig

Du har kanskje hørt om SEO før. Det står for search engine optimization og hjelper nettsider med å få folk til å besøke deres nettside. Selv om du har hørt ordet SEO før, så møter du mest sannsynlig på det daglig. Det er nemlig utrolig vanlig og nærmest nødvendig for å at noen skal oppdage din nettside. Dersom du har en bedrift side, kan SEO booster salg og gi deg flere kunder til ditt nettsted.

Prøv å tenk over hvor ofte du søker opp noe på google. Noen gjør det et par ganer i uken, mens andre gjør det daglig. Hver gang du søker på noe kommer det opp millioner av svaralternativer og lenker til nettsider som du kan besøke. Selv om du blir presentert for tusenvis av sider med svar, så klikker du nesten alltid på de 1-4 første svarne, og det er du ikke alene om.

Det første er det beste

De aller fleste klikker på det første alternativet, både fordi det er enkelt, men også fordi det virker best. Det ligger tross alt helt øverst på listen og derfor må det vel være det beste? Det er de første fem svaralternativene som får over to tredjedeler av alle klikk. Etter disse vil søkere heller skrive inn noe nytt, enn å besøke alternativ seks. Som oftest blir søkemotorer som google brukt til å finne varer man kan kjøpe. Dette kan for eksempel være hvis du skal kjøpe en ny jakke eller treningsutstyr. Andre bruker det også til å booke timer hos tannlege, frisøren eller lete etter en restaurant.

Organisk og uorganisk SEO

SEO vil med andre ord gjøre deg mer attraktiv for en som søker på etter noe på internett. Dersom du er det første, organiske resultatet vil du få hele 67,60% av klikkene, men hva er forskjellen på organisk og uorganisk SEO?

Organisk SEO regnes som den beste versjonen fordi det sier noe om at du har fortjent plassen blant toppresultatene. Dette oppnår du ved å ha mange besøkende og generelle gode tilbakemeldinger. Er det for eksempel en populær restaurant som har mange fornøyde gjester, kan denne befinne seg på toppen av listen din. Det kan også være et firma som tilbyr en gratis programvare som mange er fornøyd med.

Uorganisk SEO vil også gi deg flere treff, men her bruker du penger på det. Du har nok merket av de første resultatene på google ofte er markert med «Ad» eller «spons» av noe slag, og det er dette som er de uorganiske treffene. Dette oppnår man blant annet ved å betale for «Google Ad Words».

SEO hjelper deg

SEO er med andre ord svært viktig for deg som eier en nettside, emn også for alle som bruker internettet. Det er i utgangspunktet få negative sider ved SEO, de hjelper deg tross alt med å finne de mest populære alternativene. Likevel er det godt å være klar over hvordan søkemotorer som google fungerer, og enda viktigere å vite hvordan du selv kan dra nytte av det.

Vanlige-myter-om-SEO

Vanlige myter om SEO

Det finnes en rekke myter der ute, også når det kommer til søkemotoroptimalisering (SEO) og vi er her for å hjelpe deg. Ikke fall for disse mytene! Det finnes selvsagt flere enn det vi skriver om her, men dette er de aller mest vanlige.

Jo mer du bruker nøkkelord, jo bedre ranking vil siden din ha

Vanlige myter om SEO 3 - Vanlige myter om SEO

La oss si at du skal promotere en bil. Mange vil si at jo flere ganger du bruker navnet på denne bilen i en tekst, jo bedre ranking vil siden din få. Noen mener til og med at du må bruke en viss prosentandel på teksten din på navnet på denne bilen (eller andre nøkkelord). Dette er noe du burde styre unna, fordi det er konteksten som betyr noe, ikke hvor mange ganger du bruker et visst antall ord.

SEO er noe man gjør en gangVanlige myter om SEO 2 - Vanlige myter om SEO

Dette er kanskje en av de verste mytene vi hører. At hvis du har gjennomført SEO i starten, så vil du ikke trenge å gjøre det siden. Som med alt, så endrer trender på nett seg og det er viktig å følge med på trendene om du fortsatt vil være relevant. Husk at det samtidig er viktig at du følger loven!

Alle som driver med SEO har gode intensjoner

Vanlige myter om SEO 1 - Vanlige myter om SEO

Som med de fleste bransjer, så finnes det også personer som utnytter. Se opp for bedrifter som ikke driver med rent mel i posen. Det er viktig for deg som bedrift å være pålitelig, synlig og ikke minst relevant. Derfor er dette noe du bør fokusere på.

Dette er bare noen av mange myter om SEO som finnes der ute. Husk at det alltid kan være lurt å holde seg oppdatert på nyheter innenfor SEO! Da vil du alltid ha kontroll.

Dette er hvorfor god SEO er viktig

Hvorfor SEO og webutvikling går hånd i hånd

Det er ikke alltid det er åpenlyst hvordan ting henger sammen, så i denne artikkelen skal vi forklare deg hvordan SEO og webutvikling går hånd i hånd. Først skal vi kort forklare hva både SEO og webutvikling er.

Hva er SEO?

Hvorfor SEO og webutvikling gar hand i hand 1 - Hvorfor SEO og webutvikling går hånd i hånd

SEO står for Search Engine Optimization, som på norsk blir søkemotoroptimalisering. Kort fortalt så er dette metoder som benyttes når man lager en nettside som fører til at nettsiden vil oppnå en bedre synlighet på ulike søkemotorer som for eksempel Google, Kvasir eller DuckDuckGo.

Hva er webutvikling?Hvorfor SEO og webutvikling gar hand i hand 2 - Hvorfor SEO og webutvikling går hånd i hånd

Enkelt forklart er webutvikling arbeidet som gjøres når du lager et nettsted. Dette nettstedet kan bli laget for intranett eller internett. Det som er spennende med webutvikling er at det er så mange muligheter. Du kan lage alt fra enkle, minimalistiske sider til sider som har en brukeropplevelse helt i seg selv. Webutvikling er et område som stadig er i forandring, noe du til stadighet legger merke til når du er inne på ulike nettsider. Du kan jo for eksempel prøve å søke på hvordan Facebook så ut når det først ble lansert og hvordan det ser ut nå. Det er et resultat av webutvikling og hvor langt det har kommet.

Hvorfor går SEO og webutvikling hånd i hånd?

Hvorfor SEO og webutvikling gar hand i hand 3 - Hvorfor SEO og webutvikling går hånd i hånd

Grunnene til at SEO og webutvikling går hånd i hånd er mange. Dette fordi når du lager en nettside, så er det jo ofte fordi du vil at flest mulig mennesker skal se den. Når du driver med webutvikling blir det naturlig å forsøke seg på SEO også, fordi du vil få flere mennesker til å se den.

Noe som kan være lurt er å tenke på SEO før du begynner å utvikle nettsiden din. Hvis du har gjort markedsanalyser, kan du ofte inkorporere elementer fra SEO som en del av din webutvikling. Dette er absolutt noe som kan ta lengre tid, men det vil gi deg så mye tilbake i lengden.

Ettersom det å ha bra SEO vil gi websiden din en bedre plassering er det verdt å investere denne ekstra tiden. Hvis du er god på webutvikling, men ikke har helt fått dreisen på SEO ennå, så finnes det en rekke kurs du kan ta. Kanskje du til og med kan ansette en spesialist som kan hjelpe deg på området? Det kan virke rart å bruke penger på en nettside som ikke en gang er ferdig ennå, men du sparer enormt mye tid og ressurser på å inkludere SEO som en del av din webutvikling så fort som mulig.

Webutvikling er en kunst i seg selv, men sammen med SEO er det en uslåelig kombinasjon. De går hånd i hånd for å hjelpe deg å realisere dine drømmer på nett. Du vil absolutt kunne tjene mye på å lære om SEO så tidlig som mulig.

Hvordan lager du SEO til din nettside?

Hvorfor SEO og webutvikling gar hand i hand 4 - Hvorfor SEO og webutvikling går hånd i hånd

Når du har laget nettsiden din, så er det vanlig å ha statistikk. Denne statistikken kan du finne når du logger inn på din nettside. Her vil du kunne se hvor menneskene som har kommet seg inn på nettsiden er fra, hva de søkte på for å finne nettsiden din, hvilken aldersgruppe de tilhører og ofte vil du også kunne finne informasjon om hvilke sosiale medier de ble henvist fra (hvis de ble henvist). Når du har denne informasjonen kan du bruke denne til å generere nøkkelord som kan treffe bredere.

Hvis du for eksempel finner ut at det er veldig mange som søker på et spesifikt ord som blir henvist til din nettside, så invester i å bruke dette ordet mer.

Når det kommer til SEO, så er det veldig viktig at kvaliteten på innholdet du produserer er høy. Ikke bare produser for å produsere, men produser med tanke på de du vil skal besøke nettsiden din. Tenk på hva de vil like og hva de kan benytte seg av. Du vil jo ha kontakt med de rette kundene og brukerne.

Vi håper at du med dette har fått en bedre forståelse om hvordan SEO og webutvikling går hånd i hånd. Hvis det er noe du synes er uklart er det bare å stille spørsmål eller ta kontakt. Vi vil gjerne hjelpe deg å forstå, slik at du kan få mest mulig ut av dine nettsider og din bedrift!