Det er ikke alltid det er åpenlyst hvordan ting henger sammen, så i denne artikkelen skal vi forklare deg hvordan SEO og webutvikling går hånd i hånd. Først skal vi kort forklare hva både SEO og webutvikling er.

Hva er SEO?

Hvorfor-SEO-og-webutvikling-går-hånd-i-hånd-1

SEO står for Search Engine Optimization, som på norsk blir søkemotoroptimalisering. Kort fortalt så er dette metoder som benyttes når man lager en nettside som fører til at nettsiden vil oppnå en bedre synlighet på ulike søkemotorer som for eksempel Google, Kvasir eller DuckDuckGo.

Hva er webutvikling?Hvorfor-SEO-og-webutvikling-går-hånd-i-hånd-2

Enkelt forklart er webutvikling arbeidet som gjøres når du lager et nettsted. Dette nettstedet kan bli laget for intranett eller internett. Det som er spennende med webutvikling er at det er så mange muligheter. Du kan lage alt fra enkle, minimalistiske sider til sider som har en brukeropplevelse helt i seg selv. Webutvikling er et område som stadig er i forandring, noe du til stadighet legger merke til når du er inne på ulike nettsider. Du kan jo for eksempel prøve å søke på hvordan Facebook så ut når det først ble lansert og hvordan det ser ut nå. Det er et resultat av webutvikling og hvor langt det har kommet.

Hvorfor går SEO og webutvikling hånd i hånd?

Hvorfor-SEO-og-webutvikling-går-hånd-i-hånd-3

Grunnene til at SEO og webutvikling går hånd i hånd er mange. Dette fordi når du lager en nettside, så er det jo ofte fordi du vil at flest mulig mennesker skal se den. Når du driver med webutvikling blir det naturlig å forsøke seg på SEO også, fordi du vil få flere mennesker til å se den.

Noe som kan være lurt er å tenke på SEO før du begynner å utvikle nettsiden din. Hvis du har gjort markedsanalyser, kan du ofte inkorporere elementer fra SEO som en del av din webutvikling. Dette er absolutt noe som kan ta lengre tid, men det vil gi deg så mye tilbake i lengden.

Ettersom det å ha bra SEO vil gi websiden din en bedre plassering er det verdt å investere denne ekstra tiden. Hvis du er god på webutvikling, men ikke har helt fått dreisen på SEO ennå, så finnes det en rekke kurs du kan ta. Kanskje du til og med kan ansette en spesialist som kan hjelpe deg på området? Det kan virke rart å bruke penger på en nettside som ikke en gang er ferdig ennå, men du sparer enormt mye tid og ressurser på å inkludere SEO som en del av din webutvikling så fort som mulig.

Webutvikling er en kunst i seg selv, men sammen med SEO er det en uslåelig kombinasjon. De går hånd i hånd for å hjelpe deg å realisere dine drømmer på nett. Du vil absolutt kunne tjene mye på å lære om SEO så tidlig som mulig.

Hvordan lager du SEO til din nettside?

Hvorfor-SEO-og-webutvikling-går-hånd-i-hånd-4

Når du har laget nettsiden din, så er det vanlig å ha statistikk. Denne statistikken kan du finne når du logger inn på din nettside. Her vil du kunne se hvor menneskene som har kommet seg inn på nettsiden er fra, hva de søkte på for å finne nettsiden din, hvilken aldersgruppe de tilhører og ofte vil du også kunne finne informasjon om hvilke sosiale medier de ble henvist fra (hvis de ble henvist). Når du har denne informasjonen kan du bruke denne til å generere nøkkelord som kan treffe bredere.

Hvis du for eksempel finner ut at det er veldig mange som søker på et spesifikt ord som blir henvist til din nettside, så invester i å bruke dette ordet mer.

Når det kommer til SEO, så er det veldig viktig at kvaliteten på innholdet du produserer er høy. Ikke bare produser for å produsere, men produser med tanke på de du vil skal besøke nettsiden din. Tenk på hva de vil like og hva de kan benytte seg av. Du vil jo ha kontakt med de rette kundene og brukerne.

Vi håper at du med dette har fått en bedre forståelse om hvordan SEO og webutvikling går hånd i hånd. Hvis det er noe du synes er uklart er det bare å stille spørsmål eller ta kontakt. Vi vil gjerne hjelpe deg å forstå, slik at du kan få mest mulig ut av dine nettsider og din bedrift!