Du har kanskje hørt om SEO før. Det står for search engine optimization og hjelper nettsider med å få folk til å besøke deres nettside. Selv om du har hørt ordet SEO før, så møter du mest sannsynlig på det daglig. Det er nemlig utrolig vanlig og nærmest nødvendig for å at noen skal oppdage din nettside. Dersom du har en bedrift side, kan SEO booster salg og gi deg flere kunder til ditt nettsted.

Prøv å tenk over hvor ofte du søker opp noe på google. Noen gjør det et par ganer i uken, mens andre gjør det daglig. Hver gang du søker på noe kommer det opp millioner av svaralternativer og lenker til nettsider som du kan besøke. Selv om du blir presentert for tusenvis av sider med svar, så klikker du nesten alltid på de 1-4 første svarne, og det er du ikke alene om.

Det første er det beste

De aller fleste klikker på det første alternativet, både fordi det er enkelt, men også fordi det virker best. Det ligger tross alt helt øverst på listen og derfor må det vel være det beste? Det er de første fem svaralternativene som får over to tredjedeler av alle klikk. Etter disse vil søkere heller skrive inn noe nytt, enn å besøke alternativ seks. Som oftest blir søkemotorer som google brukt til å finne varer man kan kjøpe. Dette kan for eksempel være hvis du skal kjøpe en ny jakke eller treningsutstyr. Andre bruker det også til å booke timer hos tannlege, frisøren eller lete etter en restaurant.

Organisk og uorganisk SEO

SEO vil med andre ord gjøre deg mer attraktiv for en som søker på etter noe på internett. Dersom du er det første, organiske resultatet vil du få hele 67,60% av klikkene, men hva er forskjellen på organisk og uorganisk SEO?

Organisk SEO regnes som den beste versjonen fordi det sier noe om at du har fortjent plassen blant toppresultatene. Dette oppnår du ved å ha mange besøkende og generelle gode tilbakemeldinger. Er det for eksempel en populær restaurant som har mange fornøyde gjester, kan denne befinne seg på toppen av listen din. Det kan også være et firma som tilbyr en gratis programvare som mange er fornøyd med.

Uorganisk SEO vil også gi deg flere treff, men her bruker du penger på det. Du har nok merket av de første resultatene på google ofte er markert med «Ad» eller «spons» av noe slag, og det er dette som er de uorganiske treffene. Dette oppnår man blant annet ved å betale for «Google Ad Words».

SEO hjelper deg

SEO er med andre ord svært viktig for deg som eier en nettside, emn også for alle som bruker internettet. Det er i utgangspunktet få negative sider ved SEO, de hjelper deg tross alt med å finne de mest populære alternativene. Likevel er det godt å være klar over hvordan søkemotorer som google fungerer, og enda viktigere å vite hvordan du selv kan dra nytte av det.