Sånn får du flere besøkende på hjemmesiden din

Hvorfor SEO blir stadig viktigere for et konkurransepreget internett

I dag har nettsider blitt et must-have for alle virksomheter. Ikke bare har de erstattet en rekke tradisjonelle medier som annonser og billboards, men det er også den mest populære måten forbrukere handler på. Nettopp derfor har SEO blitt stadig viktigere for selskaper som ønker å lykkes på nett. I denne artikkelen skal vi derfor se litt nærmere på hva grunnleggende SEO er, samt hvorfor det bør være en integrert del av din strategi. (mer…)

Få full oversikt over digitale nyheter

Få full oversikt over digitale nyheter

Det er ikke akkurat noen hemmelighet at vi bruker mer tid på nettet i dag, enn vi har gjort joen gang før. På mange måter har nesten alle de viktige funksjonene i livet vårt blitt flyttet og er tilgengelige på nett, og alt fra økonomi, nyheter, skole og undervisning, jobb og sosialt liv og relasjoner er på nett. Fordi det er nettopp sånn, ser vi også at det brukes enormt med tid og ressurser på å utvikle disse tingene, og derfor kan det være overveldende å prøve å holde seg orientert.

Men det er noen gode sier man kan holde øye med, bortsett fra denne selvsagt, som gjør at man kan holde seg oppdatert på alle de nye utviklingene og trendene man ser på nett og innenfor digital utvikling. Disse sidene er for eksempel teknonytt og teknodag, som gir deg masse relevante nyheter og ikke minst relevant kunnskap, så de er gode steder å holde øye med. Hvis man skal gjøre sin egen research eller lese masse artikler rundt omkring kan det blitt litt mye, men her er alt på et sted.

Fra koding til skabeloner

En av de tingene man ser utvikle seg raskt er for eksempel hvor lett det har blitt å utvikle en nettside. Før skulle man enten kode den selv eller få hjelp av noen som kunne kode, men i dag finnes det utallige muligheter, og alt man trenger å gjøre er å ha selve innholdet klart – for nettsiden i seg selv kan man designe ved hjelp av skabeloner som kan tilpasses behovene dine. Det er billig og ikke særlig komplisert, og gjør at flere og flere kan få tilgang til å kunne ha en nettside.

Hvis noen husker hvordan nettsider så ut for bare ti til femten år siden, så er det også et hakk opp rent estetisk og det skal man heller ikke kimse av. Det at designere sitter og designer skabeloner gjør nemlig at hele det estetiske nivået er hevet, og det er noe som ganger absolutt alle.

Lettere å finne likesinnede enn noen gang før

Det at vi bruker mer tid på nett, gjør at det er et domene som har utviklet seg raskt gjennom de siste tiårene og når det kommer til muligheten til å skape forbindelse til og ikke minst bare finne likesinnede er en stor og viktig utvikling, ikke bare for online domenet, men for oss mennesker generelt. Det å kunne skape forbindelser med likesinnede er bra for den mentale helsen vår, og kan være med på å skape viktige forbindelser som fører til videre utvikling.

Hjemmesider er ikke den eneste måten dette kan gjøres på, for ting som bruk av SEO er en av de store spillerne når det kommer til å utnytte det at vi er mer på nett. SEO er nemlig en viktig spiller når det kommer til å hjelpe de riktige menneskene med å finne for eksempel nettsiden din, fordi man jobber aktivt med å optimere hvordan man rangerer i søkemaskiner. Det hjelper deg med å hjelpe de som ser etter noen som deg, med å finne deg!

Fordelene-og-ulempene-ved-å-bruke-en-nettsidebygger

Fordelene og ulempene ved å bruke en nettsidebygger

Du har nok kanskje hørt om å bruke en nettsidebygger til å lage nettsiden din, men hva er det egentlig som er fordelene og ulempene ved å gjøre dette? Les videre og bli vis!

Fordeler

Selv om det forventes at vi skal være tilstede på nettet, så er det jo ikke alle oss som har kvalifikasjonene eller evnen til å lage vår egen nettside. På den måten kan en nettsidebygger være veldig hjelpsom.

Vi er ganske sikre på at noen av dine favorittnettsider er de som har et godt webdesign og en god struktur. Når du velger en nettsidebygger får du velge både design og struktur, noe som gjør at du kan få en nettside som ser helt fantastisk ut!

Fordelene og ulempene ved a bruke en nettsidebygger 1 - Fordelene og ulempene ved å bruke en nettsidebygger

En annen fordel er at det mest sannsynlig vil være billigere enn å gjøre det selv. Ettersom en profesjonell nettsidebygger vil bruke ressurser som er åpenlyse for den, men ikke nødvendigvis for deg. Du sparer også mye tid på å bruke en nettsidebygger, fordi det å lære seg å kode for eksempel, tar utrolig lang tid.

Ulemper

Ulempene ved å bruke en nettsidebygger er ganske få, men hvis vi skal nevne noe, så blir det jo eventuelt disse. Hvis det er noe du vil endre, må du ofte betale noen for å endre dette, men hvis du har bygget nettsiden selv så er dette noe du kan fikse selv.

En annen ulempe er at du som oftest må velge i standardmaler, noe som gjør at siden din ikke nødvendigvis blir unik.

Når man måler fordelene og ulempene opp mot hverandre, så er det lett å se at det finnes flere fordeler enn ulemper. Men du må jo selv vurdere hva som er viktig for deg og ditt nettsted. Vil du at siden skal være brukervennlig eller vil du at den skal være unik?

Ting-å-vurdere-når-du-velger-et-digitalt-byrå

Ting å vurdere når du velger et digitalt byrå

Har du begynt prosessen med å starte egen bedrift? Kanskje du planlegger å lage en nettside eller kanskje du allerede har kommet såpass langt? Uansett hvilken situasjon du er i, er det nesten umulig å overleve som bedrift eller selvstendig næringsdrivende om du ikke har en tilstedeværelse på nett. Da kan det være aktuelt å velge et digitalt byrå som kan hjelpe deg, men hva er det du bør vurdere? Man skjønner fort hvor stor innflytelse nettet har når til og med forsvaret må vurdere større tilstedeværelse på nett.

Hva er et digitalt byrå?

Ting a vurdere nar du velger et digitalt byra 1 - Ting å vurdere når du velger et digitalt byrå

Et digitalt byrå er på mange måter det samme som et reklamebyrå, men på nett. De vil fokusere på å markedsføre din bedrift og din nettside. De vil kunne fokusere på spesifikke produkter eller tjenester å markedsføre. Det finnes en rekke digitale byrå som er flinke på det de gjør, så det å finne et digitalt byrå i din bransje er nok det aller viktigste!

Hva tilbyr et digitalt byrå?

Ting a vurdere nar du velger et digitalt byra 3 - Ting å vurdere når du velger et digitalt byrå

Det er ofte slik at ulike digitale byråer fokuserer på ulike områder eller ulike bransjer. Hvis du har mange kontakter i en spesifikk bransje, så kan det være lurt å høre med dem om de har erfaring med et digitalt byrå som gjør det bra.

Til felles så har de digitale byråene at tjenestene de tilbyr inkluderer:

* Søkemotoroptimalisering (SEO)

* Betalt søkemotorannonsering (PPC)

* Markedsføring via e-post, sosiale medier og generell reklame.

* Videomarkedsføring.

Ofte så tilbyr også digitale byråer en såkalt «re-brand», som vil inkludere at nettsiden din blir oppgradert eller får en ny look.

Hva bør du vurdere før du velger et digitalt byrå?

Ting a vurdere nar du velger et digitalt byra 2 - Ting å vurdere når du velger et digitalt byrå

Hvilke tjenester ser du på som nødvendige er viktig å ta stilling til. Det er også lurt å ta stilling til hvor stort budsjett du har, hvilken målgruppe du vil nå ut til og hvordan ryktet til det digitale byrået er. Det å velge et digitalt byrå bør være litt krevende, fordi det skal jo tross alt forbedre bedriften din tilstrekkelig.

Hva er viktig for deg på nett?