Det finnes en rekke myter der ute, også når det kommer til søkemotoroptimalisering (SEO) og vi er her for å hjelpe deg. Ikke fall for disse mytene! Det finnes selvsagt flere enn det vi skriver om her, men dette er de aller mest vanlige.

Jo mer du bruker nøkkelord, jo bedre ranking vil siden din ha

Vanlige-myter-om-SEO-3

La oss si at du skal promotere en bil. Mange vil si at jo flere ganger du bruker navnet på denne bilen i en tekst, jo bedre ranking vil siden din få. Noen mener til og med at du må bruke en viss prosentandel på teksten din på navnet på denne bilen (eller andre nøkkelord). Dette er noe du burde styre unna, fordi det er konteksten som betyr noe, ikke hvor mange ganger du bruker et visst antall ord.

SEO er noe man gjør en gangVanlige-myter-om-SEO-2

Dette er kanskje en av de verste mytene vi hører. At hvis du har gjennomført SEO i starten, så vil du ikke trenge å gjøre det siden. Som med alt, så endrer trender på nett seg og det er viktig å følge med på trendene om du fortsatt vil være relevant. Husk at det samtidig er viktig at du følger loven!

Alle som driver med SEO har gode intensjoner

Vanlige-myter-om-SEO-1

Som med de fleste bransjer, så finnes det også personer som utnytter. Se opp for bedrifter som ikke driver med rent mel i posen. Det er viktig for deg som bedrift å være pålitelig, synlig og ikke minst relevant. Derfor er dette noe du bør fokusere på.

Dette er bare noen av mange myter om SEO som finnes der ute. Husk at det alltid kan være lurt å holde seg oppdatert på nyheter innenfor SEO! Da vil du alltid ha kontroll.