Tre gode tips til markedsføring av din bedrift på nett

Fordelene ved et mer digitalt liv

Det er unektelig både fordeler og ulemper ved at tilværelsen vår blir mer og mer digital for hvert år som går, men her kommer vi til å fokusere på de sidene som gir livene våre noe positivt i kjølvannet av denne utviklingen – for det er nemlig mange av nettopp fordelene. Det gjør oss lettere å finne likesinnede, få hjelp til privatøkonomien vår og gir oss bedre underholdning, bare for å nevne noen av de tingene som et liv på nett har gitt oss.

Noe av det som de aller fleste setter pris på med nettet, er muligheten for underholdning. Enten det er strømmetjenester, sosiale medier, eller spill, har nettet et helt enormt potensial som man ikke kan gjenskape på en analog måte på noen som helst måte. Man kan nemlig ikke gjenskape det mangfoldet og utvalget som finnes på nett på en analog måte, fordi tilbudet bare er så stort! Bare se på en spill guide for eksempel. Et enormt utvalg av online spill venter.

Hvis man skulle gjenskape det i den virkelige verden ville man ah behov for mye mer plass enn man overhodet kan forestille seg. En annen fordel er muligheten for å finne gode alternativer for ting vi trenger. Det er ikke lenger to forskjellige muligheter, men flere titalls muligheter til for eksempel å finne en god mulighet for av refinansiering lån. Uansett hva man leter etter, finner man diversitet på en måte verden aldri har opplevd før, og det er ikke noe vi skal undervurdere.

Flere muligheter for alle

Det at det er så mange muligheter på nett for å finne det man leter etter, og ikke minst alternativer til det, gjør at det er lettere for alle å finne akkurat den muligheten, med de vilkårene som passer aller best for dem. Det er noe som har gjort at det er mye mindre monopol på noen markeder, fordi det er lettere og lettere for små spillere å komme på banen, i kraft av at det er lettere og lettere for forbrukere å finne frem til andre enn gigantene.

Nettet har gitt oss muligheter for diversitet som ikke bare er bra for økonomien generelt, men virkelig bra for individet, både på den siden der man er forbruker, og den siden der man er forhandler. For det at nettet skaper mer diversitet, gjør at de store spillerne får mindre makt og det blir lettere og lettere å skape de endringene man ønsker å se. Bare det at man kan bruke SEO til å gjøre det lettere å bli funnet av de riktige kundene er fantastisk.

Det at det er så lett å bygge hjemmesider er en annen positiv utvikling, for det gjør igjen at flere og flere mennesker kan skape en plattform der det er lettere å komme i kontakt med likesinnede. Før i tiden var mangelen på dette noe som holdt folk tilbake, så det at dette blir et mindre og mindre problem, er en stor og god utvikling i riktig retning.

Fordelene-og-ulempene-ved-å-bruke-en-nettsidebygger

Fordelene og ulempene ved å bruke en nettsidebygger

Du har nok kanskje hørt om å bruke en nettsidebygger til å lage nettsiden din, men hva er det egentlig som er fordelene og ulempene ved å gjøre dette? Les videre og bli vis!

Fordeler

Selv om det forventes at vi skal være tilstede på nettet, så er det jo ikke alle oss som har kvalifikasjonene eller evnen til å lage vår egen nettside. På den måten kan en nettsidebygger være veldig hjelpsom.

Vi er ganske sikre på at noen av dine favorittnettsider er de som har et godt webdesign og en god struktur. Når du velger en nettsidebygger får du velge både design og struktur, noe som gjør at du kan få en nettside som ser helt fantastisk ut!

Fordelene og ulempene ved a bruke en nettsidebygger 1 - Fordelene og ulempene ved å bruke en nettsidebygger

En annen fordel er at det mest sannsynlig vil være billigere enn å gjøre det selv. Ettersom en profesjonell nettsidebygger vil bruke ressurser som er åpenlyse for den, men ikke nødvendigvis for deg. Du sparer også mye tid på å bruke en nettsidebygger, fordi det å lære seg å kode for eksempel, tar utrolig lang tid.

Ulemper

Ulempene ved å bruke en nettsidebygger er ganske få, men hvis vi skal nevne noe, så blir det jo eventuelt disse. Hvis det er noe du vil endre, må du ofte betale noen for å endre dette, men hvis du har bygget nettsiden selv så er dette noe du kan fikse selv.

En annen ulempe er at du som oftest må velge i standardmaler, noe som gjør at siden din ikke nødvendigvis blir unik.

Når man måler fordelene og ulempene opp mot hverandre, så er det lett å se at det finnes flere fordeler enn ulemper. Men du må jo selv vurdere hva som er viktig for deg og ditt nettsted. Vil du at siden skal være brukervennlig eller vil du at den skal være unik?

Ulike-typer-nettsider

Ulike typer nettsider

Vi har alle ulike ting vi liker å drive med på nett. Dette gjør at vi besøker ulike typer nettsteder når vi er på nett, men hva slags ulike typer nettsteder finnes der ute?

Se på layouten

Mange ganger kan du se på layouten på en nettside hva den prøver å være. Du ser enkelt forskjell på en lokalavis og en blogg for eksempel. Det er også lett å se når en nettside har et spesielt tema, som for eksempel finans.

Ulike typer nettsider 1 - Ulike typer nettsider

Finnes det 8 ulike typer?

Det er noen som mener at det bare finnes 8 ulike typer nettsider der ute. Disse blir delt inn i kategoriene:

* Kontaktsider

* Blogger

* E-commerce (bedrifter osv.)

* Magasinsider

* Hjemmesider

* Sosiale medier

* Porteføljesider

* Destinasjonssider

Dette er jo selvsagt noe som konstant debatteres. Hva mener du, finnes det flere ulike typer nettsider enn bare 8?

De aller fleste nettsider har ulike komponenter, så det er ikke uvanlig å se en blogg, en hjemmeside og en porteføljeside som del av en nettside. Du kan rett og slett mikse og matche slik du selv ønsker.

Hvilken nettside passer for meg?

Når man skal lage sin egen nettside så anbefaler vi at du går ut ifra de ulike typene nettsider som finnes der ute. Deretter kan du lage en enkel nettside eller kombinere ulike komponenter. Det finnes nok også en mal der ute som passer for deg om du er litt usikker på hva det er du faktisk trenger. Det som er så fint med nettsider er at du kan legge til og trekke fra når du selv ønsker det!

Dette er hvorfor god SEO er viktig

Hvorfor SEO og webutvikling går hånd i hånd

Det er ikke alltid det er åpenlyst hvordan ting henger sammen, så i denne artikkelen skal vi forklare deg hvordan SEO og webutvikling går hånd i hånd. Først skal vi kort forklare hva både SEO og webutvikling er.

Hva er SEO?

Hvorfor SEO og webutvikling gar hand i hand 1 - Hvorfor SEO og webutvikling går hånd i hånd

SEO står for Search Engine Optimization, som på norsk blir søkemotoroptimalisering. Kort fortalt så er dette metoder som benyttes når man lager en nettside som fører til at nettsiden vil oppnå en bedre synlighet på ulike søkemotorer som for eksempel Google, Kvasir eller DuckDuckGo.

Hva er webutvikling?Hvorfor SEO og webutvikling gar hand i hand 2 - Hvorfor SEO og webutvikling går hånd i hånd

Enkelt forklart er webutvikling arbeidet som gjøres når du lager et nettsted. Dette nettstedet kan bli laget for intranett eller internett. Det som er spennende med webutvikling er at det er så mange muligheter. Du kan lage alt fra enkle, minimalistiske sider til sider som har en brukeropplevelse helt i seg selv. Webutvikling er et område som stadig er i forandring, noe du til stadighet legger merke til når du er inne på ulike nettsider. Du kan jo for eksempel prøve å søke på hvordan Facebook så ut når det først ble lansert og hvordan det ser ut nå. Det er et resultat av webutvikling og hvor langt det har kommet.

Hvorfor går SEO og webutvikling hånd i hånd?

Hvorfor SEO og webutvikling gar hand i hand 3 - Hvorfor SEO og webutvikling går hånd i hånd

Grunnene til at SEO og webutvikling går hånd i hånd er mange. Dette fordi når du lager en nettside, så er det jo ofte fordi du vil at flest mulig mennesker skal se den. Når du driver med webutvikling blir det naturlig å forsøke seg på SEO også, fordi du vil få flere mennesker til å se den.

Noe som kan være lurt er å tenke på SEO før du begynner å utvikle nettsiden din. Hvis du har gjort markedsanalyser, kan du ofte inkorporere elementer fra SEO som en del av din webutvikling. Dette er absolutt noe som kan ta lengre tid, men det vil gi deg så mye tilbake i lengden.

Ettersom det å ha bra SEO vil gi websiden din en bedre plassering er det verdt å investere denne ekstra tiden. Hvis du er god på webutvikling, men ikke har helt fått dreisen på SEO ennå, så finnes det en rekke kurs du kan ta. Kanskje du til og med kan ansette en spesialist som kan hjelpe deg på området? Det kan virke rart å bruke penger på en nettside som ikke en gang er ferdig ennå, men du sparer enormt mye tid og ressurser på å inkludere SEO som en del av din webutvikling så fort som mulig.

Webutvikling er en kunst i seg selv, men sammen med SEO er det en uslåelig kombinasjon. De går hånd i hånd for å hjelpe deg å realisere dine drømmer på nett. Du vil absolutt kunne tjene mye på å lære om SEO så tidlig som mulig.

Hvordan lager du SEO til din nettside?

Hvorfor SEO og webutvikling gar hand i hand 4 - Hvorfor SEO og webutvikling går hånd i hånd

Når du har laget nettsiden din, så er det vanlig å ha statistikk. Denne statistikken kan du finne når du logger inn på din nettside. Her vil du kunne se hvor menneskene som har kommet seg inn på nettsiden er fra, hva de søkte på for å finne nettsiden din, hvilken aldersgruppe de tilhører og ofte vil du også kunne finne informasjon om hvilke sosiale medier de ble henvist fra (hvis de ble henvist). Når du har denne informasjonen kan du bruke denne til å generere nøkkelord som kan treffe bredere.

Hvis du for eksempel finner ut at det er veldig mange som søker på et spesifikt ord som blir henvist til din nettside, så invester i å bruke dette ordet mer.

Når det kommer til SEO, så er det veldig viktig at kvaliteten på innholdet du produserer er høy. Ikke bare produser for å produsere, men produser med tanke på de du vil skal besøke nettsiden din. Tenk på hva de vil like og hva de kan benytte seg av. Du vil jo ha kontakt med de rette kundene og brukerne.

Vi håper at du med dette har fått en bedre forståelse om hvordan SEO og webutvikling går hånd i hånd. Hvis det er noe du synes er uklart er det bare å stille spørsmål eller ta kontakt. Vi vil gjerne hjelpe deg å forstå, slik at du kan få mest mulig ut av dine nettsider og din bedrift!