Det er ikke akkurat noen hemmelighet at vi bruker mer tid på nettet i dag, enn vi har gjort joen gang før. På mange måter har nesten alle de viktige funksjonene i livet vårt blitt flyttet og er tilgengelige på nett, og alt fra økonomi, nyheter, skole og undervisning, jobb og sosialt liv og relasjoner er på nett. Fordi det er nettopp sånn, ser vi også at det brukes enormt med tid og ressurser på å utvikle disse tingene, og derfor kan det være overveldende å prøve å holde seg orientert.

Men det er noen gode sier man kan holde øye med, bortsett fra denne selvsagt, som gjør at man kan holde seg oppdatert på alle de nye utviklingene og trendene man ser på nett og innenfor digital utvikling. Disse sidene er for eksempel teknonytt og teknodag, som gir deg masse relevante nyheter og ikke minst relevant kunnskap, så de er gode steder å holde øye med. Hvis man skal gjøre sin egen research eller lese masse artikler rundt omkring kan det blitt litt mye, men her er alt på et sted.

Fra koding til skabeloner

En av de tingene man ser utvikle seg raskt er for eksempel hvor lett det har blitt å utvikle en nettside. Før skulle man enten kode den selv eller få hjelp av noen som kunne kode, men i dag finnes det utallige muligheter, og alt man trenger å gjøre er å ha selve innholdet klart – for nettsiden i seg selv kan man designe ved hjelp av skabeloner som kan tilpasses behovene dine. Det er billig og ikke særlig komplisert, og gjør at flere og flere kan få tilgang til å kunne ha en nettside.

Hvis noen husker hvordan nettsider så ut for bare ti til femten år siden, så er det også et hakk opp rent estetisk og det skal man heller ikke kimse av. Det at designere sitter og designer skabeloner gjør nemlig at hele det estetiske nivået er hevet, og det er noe som ganger absolutt alle.

Lettere å finne likesinnede enn noen gang før

Det at vi bruker mer tid på nett, gjør at det er et domene som har utviklet seg raskt gjennom de siste tiårene og når det kommer til muligheten til å skape forbindelse til og ikke minst bare finne likesinnede er en stor og viktig utvikling, ikke bare for online domenet, men for oss mennesker generelt. Det å kunne skape forbindelser med likesinnede er bra for den mentale helsen vår, og kan være med på å skape viktige forbindelser som fører til videre utvikling.

Hjemmesider er ikke den eneste måten dette kan gjøres på, for ting som bruk av SEO er en av de store spillerne når det kommer til å utnytte det at vi er mer på nett. SEO er nemlig en viktig spiller når det kommer til å hjelpe de riktige menneskene med å finne for eksempel nettsiden din, fordi man jobber aktivt med å optimere hvordan man rangerer i søkemaskiner. Det hjelper deg med å hjelpe de som ser etter noen som deg, med å finne deg!