Det er unektelig både fordeler og ulemper ved at tilværelsen vår blir mer og mer digital for hvert år som går, men her kommer vi til å fokusere på de sidene som gir livene våre noe positivt i kjølvannet av denne utviklingen – for det er nemlig mange av nettopp fordelene. Det gjør oss lettere å finne likesinnede, få hjelp til privatøkonomien vår og gir oss bedre underholdning, bare for å nevne noen av de tingene som et liv på nett har gitt oss.

Noe av det som de aller fleste setter pris på med nettet, er muligheten for underholdning. Enten det er strømmetjenester, sosiale medier, eller spill, har nettet et helt enormt potensial som man ikke kan gjenskape på en analog måte på noen som helst måte. Man kan nemlig ikke gjenskape det mangfoldet og utvalget som finnes på nett på en analog måte, fordi tilbudet bare er så stort! Bare se på en spill guide for eksempel. Et enormt utvalg av online spill venter.

Hvis man skulle gjenskape det i den virkelige verden ville man ah behov for mye mer plass enn man overhodet kan forestille seg. En annen fordel er muligheten for å finne gode alternativer for ting vi trenger. Det er ikke lenger to forskjellige muligheter, men flere titalls muligheter til for eksempel å finne en god mulighet for av refinansiering lån. Uansett hva man leter etter, finner man diversitet på en måte verden aldri har opplevd før, og det er ikke noe vi skal undervurdere.

Flere muligheter for alle

Det at det er så mange muligheter på nett for å finne det man leter etter, og ikke minst alternativer til det, gjør at det er lettere for alle å finne akkurat den muligheten, med de vilkårene som passer aller best for dem. Det er noe som har gjort at det er mye mindre monopol på noen markeder, fordi det er lettere og lettere for små spillere å komme på banen, i kraft av at det er lettere og lettere for forbrukere å finne frem til andre enn gigantene.

Nettet har gitt oss muligheter for diversitet som ikke bare er bra for økonomien generelt, men virkelig bra for individet, både på den siden der man er forbruker, og den siden der man er forhandler. For det at nettet skaper mer diversitet, gjør at de store spillerne får mindre makt og det blir lettere og lettere å skape de endringene man ønsker å se. Bare det at man kan bruke SEO til å gjøre det lettere å bli funnet av de riktige kundene er fantastisk.

Det at det er så lett å bygge hjemmesider er en annen positiv utvikling, for det gjør igjen at flere og flere mennesker kan skape en plattform der det er lettere å komme i kontakt med likesinnede. Før i tiden var mangelen på dette noe som holdt folk tilbake, så det at dette blir et mindre og mindre problem, er en stor og god utvikling i riktig retning.