Det er mange som drømmer om å starte sin egen nettside, og i dag er det mye enklere å gjøre akkurat det enn det har vært noen gang før. Det er fordi man i dag ikke trenger å kode, fordi det har dukket opp masse spennende plattformer der man kan få hjelp til alt fra design og layout til funksjoner når det kommer til markedsføring og salg. Dette er utrolig bra, fordi det senker terskelen for suksess, men det å få mange besøkende handler ikke bare om at du har en bra side.

Hvis du har lyst til å lage en hjemmeside som skal gi folk muligheten for å kunne fordype seg i alt om fotball, eller kanskje har gjort det allerede, har du mest sannsynlig lyst til at noen skal finne siden din. Men det å lage en fantastisk nettside handler ikke bare om hvordan den ser ut, eller hvilket innhold som ligger der – selv om dette selvsagt fortsatt er helt avgjørende elementer. For hvordan skal de potensielle leserne dine kunne fordype seg i alt om fotball på siden din hvis de ikke vet at den eksisterer?

Hva er god markedsføring for alt om fotball?

Når vi snakker om markedsføring, tenker du sikker først på reklame. Men det er langt fra bare reklame det dreier seg om. Faktisk er det bare en liten del av det. For selv om du velger å ikke drive med tradisjonell reklame, kan du fortsatt drive masse trafikk til siden din. Men hvordan? Ved å bruke SEO.

På norsk oversetter vi SEO til søkemotoroptimering, og her gjelder det å gi Google et inntrykk av at siden din er relevant for alt om fotball. Det vil si at når noen søker på noe som har med det å gjøre, så vet søkemotoren at siden din er akkurat det de leter etter og derfor kommer du høyere opp i søk. Dette er en måte du kan drive organisk trafikk til siden din. Noe som er ganske nytt, er at du kan bruke sosiale medier på samme måten, så husk å jobbe med SEO hvis du for eksempel også vil bruke en plattform som Instagram til å drive trafikk.

Slik fungerer SEO

La oss si at du vil ta et billån, men ikke er sikker på hva det vil koste deg i måneden. Du søker på billånskalkulator dnb, men det er ikke bare kalkulatoren til DNB som kommer opp. Dette er på grunn av SEO. De andre bankene som også har denne typen kalkulatorer har nemlig jobbet med de samme søkeordene, sånn at de også skal dukke opp i søk.

Søkemotorene skanner nemlig hele tiden nettet for å kunne kategorisere innholdet de finner og dermed kunne presentere den som søker med det de ser som det mest relevante resultatet. Derfor må du finne ut av hvilke søkeord leserne dine bruker, og jobbe med disse. Dette er ikke den eneste måten du kan jobbe med SEO, men det er et fint sted å begynne.