Samsung s21 er den første i rekken av Samsungs Galaxy S21 serie. I denne mobiltelefonen får du en smakebit av hva Samsung har å by på. Samsung s21 er en frisk oppdatering fra tidligere modeller, spesielt på utseendefronten. Med ny innramning og mange ulike farger å velge mellom er det nok mange som har blikket festet på denne toppmodellen. Men lever Samsung s21 opp til forventingene? Hvis du lar deg friste av lekkert design og en skjerm i toppklasse har vi tatt testen her.

Et imponerende førsteinntrykk

Samsung s21 gjør umiddelbart inntrykk, selv før vi har skrudd den på. Den nye Galaxy S21 serien byr igjen på en fullstendig flat skjerm, i motsetning til tidligere forsøk med buede skjermkanter. Selv om Samsung skal ha for kreativiteten setter dette testpanelet pris på at det mer klassiske designet er tilbake. Med sin matte bakside ligger Samsung s21 godt i hånden, men uhellet kan alltid være ute. Med et Samsung Galaxy S23 Deksel er du sikker på at telefonen din er godt beskyttet. Da Samsung s21 har en prislapp på rundt 10 000 kroner er det best å ikke overlate noe til tilfeldighetene.

Blikkfang

I det vi skrur mobiltelefonen på for første gang fortsetter den å imponere. Samsung s21 har en flat OLED-skjerm på 6,2 tommer med en oppløsning på 2400 x 1080 pixel. Dette er i det øverste siktet av skjermer på markedet i dag. Samsung s21 leverer fremragende fargenyanser, lysstyrke og kontraster. Telefonen har også en imponerende batterilevetid. I vår test var telefonen påskrudd og i bruk i vel over et døgn før batteriet gikk tomt.

Verdt prisen?

Samsung s21 er ikke det billigste alternativet på markedet. Da er det verdt å ta en titt på hva du får for pengene. Testens første innvending er at det ikke er noen ladekabel å finne i esken vi åpner med vår nye Samsung s21. Ladekabel må du altså kjøpe separat. Til tross for dette mener vi at mobiltelefonens andre funksjoner gjør at den tilbyr mye for pengene. Her kommer noen høydepunkter:

  • Kraftig prosessor
  • Stor lagringskapasitet
  • Android 11 inkludert
  • Tre kameraer på baksiden og ett foran

Bildekvalitet

Tiden hvor bilder tatt med mobiltelefonen regnes for å være av lav kvalitet er forbi. I dag vil vi kun ha det beste og derfor bruker vi god tid til å teste ut om Samsung s21 har de kamerakvalitetene forbrukere i dag etterspør. Hovedkamearet har 64 megapixler og er akkompagnert av både vidvinkelkamera og zoom. Dette gjør at Samsung s21 tar gode bilder selv i dårlige lysforhold. Selfiekameraet foran kan skryte av hele 20 megapixler, så her lukter det flotte selfies!

Går det fort nok?

Et annet aspekt som mange er opptatt av når de skal kjøpe seg ny telefon er om den er rask nok. Når vi trykker på telefonen vil vi at ting skal skje fort. Ingen har lyst til å vente på en treg nettleser eller tape favorittspillet fordi mobiltelefonen ikke klarer å henge med. Samsung s21 er utstyrt med noe av den nyeste prosessorteknologien og har 8 GB RAM. For de som ikke er så teknisk anlagt betyr det kort forklart at Samsung s21 er en skikkelig kjapping. Den kan håndtere krevende applikasjoner uten problemer og du trenger ikke å bekymre deg for en saktegående telefonopplevelse.

Hører du meg?!

Samsung s21 gir virkelig lyd fra seg. Lydkvaliteten må være denne testens store stjerne. Lydsystemet på Samsung s21 er utviklet av AKG og har innebygd Dolby Atmos teknologi. Dette gir en medrivende lydopplevelse, både med og uten hodetelefoner. Du har også muligheten til å selv regulere lydinnstillingene, blant annet for å få dypere bass. En annen artig funksjon er at Samsung Galaxy s21 gir deg muligheten til å ta en hørselstest. Hører du meg nå nå nå?!

Ett flaggskip som leder vei

Alt i alt setter Samsung s21 en høy standard for sine etterfølgere. Vi ble dratt inn av den utmerkede fargekvaliteten på skjermen, forført av den generøse batteritiden og falt pladask for lyden. Hvis du er på utkikk etter en topp kvalitets mobiltelefon som ikke skuffer er Samsung s21 et godt valg. Android systemet er blant mange ansett å være det mest brukervennlige. Derfor er det ingen grunn til å la seg avskrekke av de mange applikasjonene og innstillingene som Samsung s21 tilbyr, denne telefonen passer også for deg som bare vil ta flotte bilder og ringe venner. Det eneste som gjenstår å se er om ikke etterfølgerne til i Galaxy S21 serien vil nå enda større høyder.